van-den-berg-optiek-oogz

Optometrie bij uw opticien in Sliedrecht

Bij Van den Berg oogzorg in Sliedrecht kunt u ook terecht voor oogcontroles om uw ogen te laten checken op bijvoorbeeld oogaandoeningen zoals glaucoom of maculadegeneratie en ook voor meer informatie bent u bij ons aan het juiste adres. Graag vertellen we u wat meer over enkele aandoeningen en wat we eraan doen. Belangrijke informatie!

Optometrie

Bij een optometrist kunt u terecht voor preventieve oogcontroles (vergelijkbaar met de halfjaarlijkse tandartscontrole) of als u vermoed dat er iets niet goed zit. Optometristen zijn oogspecialisten met technische kennis van ogen, oogaandoeningen en ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen, ooglaseren en lensimplantaten.

Staar 

Staar zorgt ervoor dat uw zicht troebel wordt. In dit soort gevallen biedt zelfs een bril geen uitkomst meer. Toch is er rondom dit onderwerp nog een hoop onduidelijkheid, want wanneer is het nodig om een ingreep te ondergaan? En is het dragen van een bril na een operatie nog steeds nodig? In onze winkel helpen wij u graag bij het beantwoorden van dit soort vraagstukken. Ook kunt u hier meer lezen over staar.  

Glaucoom (groene staar)

Een veelvoorkomende oogziekte is glaucoom. Deze aandoening kan leiden tot blinde vlekken en zelfs totale blindheid. Er zijn verschillende vormen die variëren in ziekteverloop; het kan vrij acuut optreden of zeer geleidelijk gaan. Vaak gaat glaucoom gepaard met een verhoogde druk in de oogbol, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Na uw veertigste heeft u een verhoogd risico en kunnen delen van uw gezichtsveld uitvallen. Het centrale zicht blijft vaak lang goed, waardoor u wel blinde vlekjes heeft maar het zicht toch vrij ongemerkt kan verslechteren. Mocht u blinde vlekjes hebben, aarzel dan niet langer en kom direct langs! Wij kunnen uw ogen screenen op de aanwezigheid van glaucoom en waar nodig samen met u bepalen welke stappen gezet moeten worden, bijvoorbeeld door een doorverwijzing naar een oogarts.

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie is een aandoening waarbij de gezichtsscherpte afneemt door het afsterven van de lichtgevoelige zenuwcellen (kegeltjes) in de "gele vlek" (macula). U kunt door maculadegeneratie niet blind worden, maar wel flink inleveren qua gezichtsscherpte. Ook deze aandoening komt meestal pas op latere leeftijd, maar door bijvoorbeeld genetische aanleg kunnen ook jongeren er last van hebben. Ziet u niet scherp? Kom dan langs bij Van den Berg oogzorg in Sliedrecht. Na een oogmeting en een controle kunnen we u waar nodig doorverwijzen naar een oogspecialist.

Droge ogen

Iets minder ernstig maar ook heel vervelend: droge ogen. Deze aandoening komt vrij vaak voor en wordt vaak veroorzaakt doordat er te weinig traanvocht of traanvocht van slechte kwaliteit wordt aangemaakt. Dit kan komen door externe factoren zoals airconditioning of medicijnen, maar ook door bijvoorbeeld oogbeschadiging of een aandoening aan de traanklier. Bij Van den Berg oogzorg kunnen we u adviseren over een eventuele oplossing, zoals kunsttranen. Het loont in ieder geval zeker de moeite om langs te gaan als u droge ogen heeft.

Kinderscreening

Speciaal voor kinderen hebben we ook een speciale kinderscreening. Tijdens dit onderzoek controleren we op afwijkingen en of uw kind eventueel een bril nodig heeft. Daarnaast hebben we een orthoptist in huis die uw kind op een zo ontspannen mogelijke manier kan begeleiden. Lees ook het artikel over oogzorg voor uw kind bij Van den Berg oogzorg.

U ziet het, bij Van den Berg oogzorg in Sliedrecht willen we alleen het beste voor uw oog. Gun uzelf en uw ogen een moment en kom langs! Onze optometrist staat graag voor u klaar.

Maak een afspraak


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top