van-den-berg-optiek-kinderen

Ook voor de oogzorg van uw kind

Bij Van den Berg oogzorg in Sliedrecht besteden we speciale aandacht aan de ogen van kinderen. Uiteraard vindt u bij ons een ruime collectie kinderbrillen, maar er is meer! We vertellen u graag over onze faciliteiten speciaal voor kinderen.

Ruime collectie kinderbrillen

In ons assortiment heeft uw zoon of dochter een ruime keuze uit diverse leuke, vlotte kinderbrillen. Heeft u minder tijd om in de winkel monturen te passen, dan kunt u ook alvast kijken welke kinderbril uw kind goed staat in onze online kinderbrillenpaskamer. U kunt hier vrijblijvend een montuur naar de winkel laten komen om te passen. Als uw kleine man of vrouw een bril uitgekozen heeft, dan mag hij of zij de brillenglazen zelf onder begeleiding van een van onze opticiens inslijpen met als beloning een "junior opticien"diploma cadeau. Zo wordt het uitzoeken van een bril een leuke ervaring!

Contactlenzen

Het is misschien niet het eerste waaraan u denkt als u hoort dat de ogen van uw kind gecorrigeerd moeten worden, maar ook contactlenzen behoren tot de mogelijkheden. Ideaal voor het sporten en ravotten, want contactlenzen beschadigen in die gevallen minder snel dan een bril. Mochten de lenzen kwtijraken of kapot gaan, dan is er alsnog niets aan de hand. dankzij ons speciale vervangingssysteem wordt de lens gratis vervangen. Wilt u weten of contactlenzen ook voor uw kind een optie zijn? Dagelijks is er een contactlensspecialist in onze optiekzaak aanwezig, loop gerust eens binnen met uw vragen!

Oogzorg voor kinderen: optometrie en orthoptie

Oogzorg wordt bij ons met een hoofdletter geschreven en dat is met kinderogen niet anders. Oogmetingen worden op hoog niveau zeer nauwkeurig uitgevoerd. Bij de kleinsten wordt meestal een optometrisch onderzoek verricht waarbij de ogen vooraf vaak gedruppeld worden om de pupillen te verwijden. Hierdoor kan de optometrist de juiste oogcorrectie bepalen, maar ook de gezondheid van de ogen beoordelen. Goed nieuws: een optometrisch onderzoek wordt vaak vergoed door uw zorgverzekering. 

In onze optiekzaak is ook regelmatig een orthoptist aanwezig. Een orthoptist is gespecialiseerd in afwijkingen in de samenwerking tussen de ogen die vaak vage klachten tot gevolg hebben, zoals leesklachten, concentratieproblemen en hoofdpijn. Soms is een bril nodig om de klachten te verhelpen, maar andere keren volstaan oogspieroefeningen. Mochten we het idee hebben dat uw kind gebaat is bij een consult met deze orthoptist, dan hoeft u niet aan te sluiten in de lange wachtrijen bij een oogziekenhuis. U kunt gewoon terecht in ons vertrouwde optometrisch centrum.

Ook voor de beste oogzorg voor uw kind

"Een kinderhand is gauw gevuld" gaat bij ons niet op, ook uw zoon of dochter verdient het beste. Kom daarom ook met al de vragen over de ogen van uw kind langs bij Van den Berg oogzorg in Sliedrecht! Meer informatie over orthoptie.

Maak een afspraak


Lees meer over onze kinderbrillen


Top